La Volta a Catalunya ha passat per la Garrotxa

El murcià Alejandro Valverde ha estat el guanyador de la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que s’ha disputat el passat dia 24 de març. Ha estat una etapa amb meteorologia desfavorable, i el lliurament de premis ha estat discret degut al dol per l’accident d’avió als Alps.

Com cada any, la Volta ha passat per la Garrotxa, fet que ha provocat diverses limitacions de trànsit en el camí cap a Olot. La Volta a Catalunya ha entrat  a Olot pel carrer Sant Cosme i, abans de creuar la línia d’arribada davant del Carrefour de l’avinguda Santa Coloma, els ciclistes han passat per carrers com carretera de Les Tries, avinguda Girona, avinguda Onze de Setembre, Tomàs de Lorenzana, Mulleras, plaça Clarà i passeig de Barcelona. Unes hores abans, però, els ciclistes han realitzat un primer pas per dins d’Olot entrant per Les Preses, per un cop a la Solfa agafar l’avinguda Sant Jordi i per desviar-se cap a Sant Pau i Mieres arribant llavors fins a Banyoles abans de la tornada definitiva a la capital de La Garrotxa. L’etapa tenia sortida a Mataró i ha tingut un recorregut de 192 quilòmetres.

Cal recordar que la Volta és un dels esdeveniments esperats per a molts ciclistes garrotxins i molts curiosos, gràcies a la tradició d’una cursa ciclista que va néixer l’any 1911 i que és la segona més antiga de la Península Ibèrica, després de la Volta a Tarragona, nascuda el 1908. Actualment està inscrita al UCI ProTour, la màxima categoria de curses ciclistes mundial.

El guanyador de la classificació general per temps rep un mallot blanc amb ratlles verdes. El de la classificació per punts (esprints) llueix un mallot blanc mentre que el de la classificació de la muntanya, un de vermell. El català més ben classificat rep un mallot semblant al de la selecció catalana.