6 ESPAIS DE RCR ARQUITECTES A OLOT (RCR 1)

Els oferim una ruta de 10 Km per visitar alguns dels espais d’aquitectura de l’equip RCR tot pedalant per Olot i el seu entorn.
RCR ARQUITECTES http://www.rcrarquitectes.es/ es un equip format per RAFEL ARANDA, CARME PIGEM i RAMÓN VILALTA, que tenen l’estudi a Olot des on han redactat i creat projectes per a tot el mon que han merescut premis com el PRITZKER (considerat el NOBEL D’AQUITECTURA) atorgat al any 2017.

Iniciarem la ruta al Centre Logístic de Bicicletes (C.L.B.) al costat de l’antiga estació del tren (carrilet), que es l’ìnici de la Via Verda d’Olot a Girona. Ens desviarem pel pont de Sant Roc per remuntar el riu Fluvià. A la zona dels Tussols, entre prats i l’aigua plàcida hi trobarem el primer equipament: ¨PAVELLÓ DE BANY”

Creuarem el riu per un pas llis en direcció al barri de St. Roc, passarem pe un pont pel cim de la Via Verda, on hi baixarem per un corriol. Pedalarem carril bici direcció Les Preses i aviat arribarem a l’ESTADI D’ATLETISME. Aquí podrem visitar el propi espai esportiu integrat al bosc, l’Equipament i el Pavelló 2×1.

Seguim Via Verda cap a Les Preses fins arribar al PARC DE PEDRA TOSCA (projecte Life 2003), un espai que va recuperar antics camins, artigues, cabanyes, tossols i pedra volcànica. Es un excel•lent exemple d’integració paisatgística i de valoració del patrimoni natural i històric que convida a descobrir-los tot passejant pels corriols recuperats. Aquesta obra va obtenir el premi paisatgístic ROSA BARBÀ.

Retornem cap a Olot per la mateixa Via Verda fins les Fonts de Sant Roc per anar al emblemàtic Parc Nou, que travessarem per accedir al Vial Sant Jordi per pistes enllaçada entre hortes ben cultivades. Davant nostre,la vista de Batet i mes a prop, la CASA MIRADOR que podrem observar des de la carretera del Triai.

Recularem a la ciutat, creuarem el Vial Sant Jordi, el Parc Espunya fins a la carretera de Santa Pau, on baixarem fins passar el pont pel cim del Fluvià. A pocs metres riu avall, pujarem pel carrer Fontanella on hi ha la SEU de RCR ARQUITECTES, en una antiga fonaria (Can Barberí). Es visitable prèvia reserva.

Seguim carrer amunt, fem un tram peatonal per creuar la carretera de Santa Pau. Pedalem fins a la Plaça Vayreda, remuntem el carrer Panyó per anar al carrer Vilanova on trobarem la CASA ENTRE MURS. La façana mante els origens i l’interior (es una propietat privada) el podem visitar a: https://www.google.es/search?q=rcr+arquitectes+casa+entre+murs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiNsZuygOzYAhVHXhQKHXR4AUoQ7AkINQ&biw=1920&bih=974.


Visualitza la Ruta a la webhttps://bicicletes.atma.cat/rutes-bicicleta/rutes-tematiques-en-bicicleta/

Visualitza la Ruta a Google Earth: RCR 1- SIS ESPAIS D’OLOT

En un futur en farem altres Rutes de la pròpia ciutat i els pobles veïns també per poder pedalar, gaudir de bon paisatge i arquitectura.


danielt