El Parlament Europeu aposta per la bicicleta

Tal i com informa la web ConBici, el Parlament Europeu comença a apostar decididament per la bicicleta amb una sèrie de mesures que s’inclouran en el programa de treball de la Comissió Europea per al proper any. La Comissió de Transports i Turisme va ser l’encarregada de donar el vistiplau a un full de ruta que marcarà la reunió informal de la Presidència luxemburguesa del Consell Europeu el proper 7 d’octubre, que es dedica exclusivament a la promoció de l’ús de la bicicleta.

Aquestes reunions tenen com a objectiu principal promocionar la bicicleta com a vehicle de futur, degut sobretot a dos aspectes. D’una banda, el creixement exponencial d’aquest mitjà de transport entre els europeus, sobretot després de les diverses iniciatives dutes a terme en la major part de capitals europees respecte a la promoció d’un servei de bicicletes públiques. De l’altra, els clars beneficis que aporta la bicicleta, tant en la salut del ciclista com en la reducció de l’ús de l’automòbil i de la contaminació ambiental que aquest provoca.

L’esmentada full de ruta té com a objectiu assimilar les iniciatives actuals de les diferents direccions generals de la Comissió, i permetre la posada en marxa de noves mesures polítiques orientades a un canvi modal que tingui la bicicleta com a protagonista.