Territori

Els indrets cicloturístics més interessants

El nostre àmbit d’activitat comprèn des de la zona Volcànica de la Garrotxa fins a l’entorn d’Olot que és Parc Natural, i es desenvolupa pels indrets més interessants del territori que va dels Pirineus a la Costa Brava, com  les vies verdes amb la ruta del Carrilet Olot – Girona – Sant Feliu de Guíxols o de Ripoll a Olot, entre d’altres.

Pedalem per les valls cicloturístiques de la zona i també fem rutes pels cims rellevants del ciclisme de carretera.

És recomanable gaudir del Parc Natural de la Zona Volcànica, amb  paratges tant característics com la fageda d’en Jordà, els volcans Santa Margarida i del Croscat, el Parc de Pedra Tosca, les cingleres basàltiques de Castellfollit de la Roca o Sant Joan les Fonts.

Podeu visitar el Parc Natural a peu, en bicicleta, amb carruatges, amb burros, amb tren turístic  o gaudir-ne anant en globus o des de miradors privilegiats com l’Àrea Recreativa de Xenacs a les Preses o el volcà del Montsacopa a Olot.

Recomanacions per circular en bicicleta

+vol de coloms
ruta-la-fageda

No deixeu de visitar  la ciutat d`Olot, capital de la Garrotxa,  que té un important patrimoni arquitectònic i cultural, a més de ser el centre comercial i de serveis  de la comarca. Destaquem el Museu de la Garrotxa, la casa Solà-Morales i els edificis modernistes de la ciutat, així com la torre Malagrida.

A l’Alta Garrotxa, les valls dels rius Brugent, Fluvià, SerLlémena,  a la Vall de Bianya i a  la Vall d’en Bas, hi trobarem gorges per capbussar-nos-hi, conreus ben aprofitats, masies amb vida rural i boscos diversificats i ben gestionats plens de fauna autòctona, tot plegat lligat per una xarxa de camins i pistes i carreteres, per gaudir del territori amb bicicleta.

+52-casa sola morales
+ moli d`en murri

Repartits en el territori hi ha 21 municipis cadascun amb els seu dinamisme i serveis. Trobarem desenes de nuclis d’encant rural amb activitats industrials, mercats, equipaments socials i esportius. És un territori endreçat, ben cultivat i estimat per la seva gent.

Destaquen pel seu patrimoni històric els nuclis de Besalú i Santa Pau, que mantenen el caràcter medieval, les ermites romàniques repartides arreu del territori, especialment a l’Alta Garrotxa, i castells com el d’Hostoles o el de  l’Estada Juvinyà,  a Sant Joan les Fonts.

Entre la diversitat d’activitats culturals i populars, destaquem el festival de dansa d’arrels tradicionals: Ésdansa, que se celebra a les Preses, el Cornamusam a Olot, els balls dels gegants d’Olot, dels cavallets a Sant Feliu de Pallarols, del Gambeto de Riudaura, de les Cintes de les Preses, i cadascuna de les festes majors que es celebren a cada nucli de cada poble.

Us convidem a gaudir del nostre territori  i  a respectar-lo!

 

Sol·licitar informació

Contacta amb nosaltres

Reserves on-line

Reserva aquí la teva bicicleta

Back to Top