ENTRANYABLE MATINAL AMB BICICLETES ADAPTADES

L’acte de prova de bicicletes adaptades que es va celebrar dissabte passat a Olot hi van participar deu persones amb dificultats de moviment, a més dels acompanyants i públic que volien conèixer com son aquests vehicles i la seva funcionalitat.

L’activitat constava de tres parts:
1a PART: explicació de les característiques dels quatre models de bicicletes disponibles:
a) assegut pedalant amb les mans

b) seient baix pedalant amb les mans

c) seient baix pedalant amb els peus


d) tàndem (2 persones)


2a PART: recorregut per un circuit marcat amb cons, tanques i cintes dintre del pavelló firal, per practicar el domini de les bicicletes i provar-ne les diverses característiques.

3a PART: Excursió per l’exterior del recinte firal aprofitant el carril bici, zones lliures de transit, amb un traçat assequible pels participants.

Els participants i acompanyants van valorar molt positivament la jornada per conèixer les possibilitats i limitacions de cada model per adaptar-se millor a la seva funció i preservar les mesures de seguretat que calen en l’ús d’aquestes bicicletes.
Per l’organització (Centre Logístic de Bicicletes i Mifas, amb la col·laboració del Consorci de Vies Verdes i l’Ajuntament d’Olot), va ser una matinal entranyable i clarament positiva perquè es va poder fer un servei a gent agraïda i es va obtenir una bona experiència per aplicar als futurs usuaris.

Amb aquest bon resultat, ja s’està treballant per organitzar pròximament una excursió per la Via Verda de la Ruta del Carrilet i rutes assequibles que permetin gaudir del Parc Natural de la Zona Volcànica i paratges d’aquest territori privilegiat. L’activitat està previst que hi hagi participants de tot el país.

Mentrestant, qui ho desitgi podrà gaudir durant aquest mes d’Agost de l’oferta del Centre Logístic de Bicicletes – ATMA d’una bicicleta adaptada i una convencional per l’acompanyant, de forma gratuïta. Caldrà reservar prèviament al tel: 972692023.