Èxit rotund de la Trailwalker 2015 Girona

El passat cap de setmana es va celebrar la cinquena edició de la Trailwalker 2015 Girona,  un èxit tant en el nombre de participants com en la important recaptació per a fins solidaris. Un total de 356 equips de 4 persones s’han enfrontat al repte de recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores, amb un únic objectiu: la lluita contra la pobresa i el dret a l’aigua. Per assolir aquesta fita l’organització ha comptat amb la col·laboració de més de 400 voluntaris. Sota el lema “Els meus Quilòmetres canvien vides”, els participants de la prova han recorregut el tram Olot-Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda de Girona. El primer equip en arribar a meta ha estat el Ciutat De Girona-Club Esquí Girona, format per Adrià Canimas, Ignasi Riuró, David Coma i Jordi Bes (Toti). Els 4 participants han arribat junts a meta en només 9 hores i 07 minuts, arrabassant el rècord absolut a nivell mundial que posseïa l’equip Kriter.net, que ha arribat en segona posició, batent el seu propi rècord de velocitat en la prova.

La recaptació en aquesta edició anirà destinada als projectes que Oxfam Intermón desenvolupa d’accés a l’aigua potable. L’aigua és un problema en la major part del planeta. El 80 per cent de les malalties del món estan relacionades amb l’aigua bruta: diarrea, còlera i tifus entre d’altres.

Després de diversos mesos entrenant i recaptar donatius per als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món, els 2.136 participants -dels quals més del 60% pertanyen a empreses, amb 227 equips – han gaudit del repte esportiu i solidari que més recapta al país.

L’empresa amb major nombre de participants a Olot ha estat Caixabank amb més de 60 equips, seguida per Banc de Sabadell amb més de 40 i per Werfen Group amb 10. La recaptació total ha ascendit a més de 770.000 d’euros en aquesta primera cita de la 5a edició del Trailwalker.

Abans de la sortida, l’organització va lliurar els premis a 4 equips com a reconeixement per la tasca realitzada durant els mesos previs: el Premi Solidari va ser per a l’equip Porcelanosa per haver estat el que ha aconseguit una recaptació, el Premi a l’Equip amb Missatge per Barcelona Magic Line, el de Superació per Illunium, amb 3 invidents, i el de convocatòria i Difusió per a La Caixa i Fundació La Caixa, pels seus més de 60 equips inscrits a Girona.