LA FAGEDA D’EN JORDÀ, A PUNT!

LA FAGEDA D’EN JORDÀ, A PUNT !

Aquest 2018 l’estiu ha estat plujós i llarg. Les bones temperatures s’estiren fins ben entrat l’Octubre però la tardor ja truca a la porta. Això vol dir que els primers freds convertiran la Fageda d’en Jordà i el seu entorn, en un indret on els colors verds, ocres i vermells comparteixen per lluir el seu encant. Passejar-hi pels camins, corriols, turons, entre pedres volcàniques, el bosc de faig i trepitjant les fulles caigudes, ès un privilegi que la naturalesa i els cuidadors de la zona: els veïns i les administracions, han preservat perquè en podem gaudir amb respecte i admiració.

Una pedalada per la Fageda us estalviarà la massificació de visitants i us facilitarà de conèixer els indrets més interessants. Us hi podeu perdre voluntàriament o desorientats per la multitud de camins. Nosaltres us proposem una ruta per fer amb bicicleta per llocs emblemàtics que podeu gaudir amb mitja diada o un dia sencer si voleu…

Al Centre Logístic de Bicicletes (https://bicicletes.atma.cat/), si voleu, podreu llogar bicicletes de tota mena. També un GPS amb la ruta incorporada.

A més, per anar a la Fageda des del Centre Logístic de Bicicleta a Olot  us proposem pedalar per un itinerari fàcil i gaudint de paisatges extraordinaris: farem un tram de la Via Verda d’Olot a Girona ja dintre el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Pel camí haurem passat davant de dos espais de RCR Arquitectes: l’Estadi d’atletisme i el Parc de Pedra Tosca. Al deixar la Via Verda veurem tota la Vall d’en Bas i el pla de Les Preses.

Entrarem al Bosc de Tosca per arribar a la vall del Corb. En aquesta part, l’harmonia del paisatge, les muntanyes que l’acullen, les massies, pastures i conreus us faran pedalar tranquil·lament, amb els ulls ben oberts: les sensacions d’indret rural són a cada racó.

Arribats a la Fageda, passarem una zona de Reserva Natural que potser us recorda el poema de Joan Maragall:

Saps on és la fageda d’en Jordà?
Si vas pels volts d’Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i pregon
com mai més n’hagis trobat al món:
un verd com d’aigua endins, pregon i clar;
el verd de la fageda d’en Jordà.

El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud
s’atura, i no sent res, i està perdut.

Li agafa un dolç oblit de tot el món
en el silenci d’aquell lloc pregon,
i no pensa en sortir o hi pensa en va:
és pres de la fageda d’en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.

Oh companyia! Oh deslliurant presó!

Per tornar a Olot, baixarem per una carretera asfaltada, de trànsit pacificat, que transcorre per paratges emblemàtics: les terres d’en Salgues, el Triai, amb Olot al davant i al fons els Pirineus. Per acabar la ruta, passarem davant els paratges de La Moixina i el Parc Nou (museu dels Volcans) per entrar a la ciutat i tornar al lloc de sortida (Centre Logìstic de Bicicletes) just davant l’antiga estació de carrilet.

Aquest any la Fageda estarà esclatant. Si em busqueu, ja sabeu on serè!

 

Vegeu la ruta a:  https://bicicletes.atma.cat/rutes-bicicleta/rutes-btt/

També a Google Earth: https://bicicletes.atma.cat/wp-content/uploads/2018/10/R2-LA-FAGEDA.kmz.kmz

 

daniet, Octubre del 2018