PEDALADES PER A SÈNIORS

Qui ho havia de dir fa uns anys que la bicicleta tindria tant d`èxit per fer esport, per cuidar la salut i per esbarjo. Els ja gaudim de certa edat, les vam fer servir obligats de joves i tant bon punt aconseguirem una moto o un cotxe, vam abandonar-les: qualsevol pedali…!. Nomes alguns afeccionats seguien pujant collades i fent excursions.

Als últims temps, hem vist un espectacular esclat de les bicicletes, en l`us esportiu i sobretot, lúdic: de carretera, de muntanya, de passeig, etc., tant al territori com a les zones urbanes. Hem descobert els valors i el plaer de pedalar, com a repte personal, com a mitja econòmic i saludable per moure’ns i han aflorat desenes de colles per gaudir-ne. Fins i tot s`han fet infraestructures com les Vies Verdes i tota una sèrie de negocis relacionats.

Electrica el Corb

Però, renoi quines bicicletes tenim ara!. Res a veure amb aquelles pesades i incomodes de la nostra joventut. Ara n’hi ha de totes les modalitats i per a totes les edats. Cadascú pot escollir el tipus que li convé i a preus assequibles, a no ser que es vulgui tenir una joia, que també en hi ha.

Reivindico la bicicleta elèctrica pels que ens agrada fer pedalades tranqui-les per fer salut i gaudir del paisatge, sense que l’esforç ens ho dificulti: els anys hi son, les estrebades ja les tenim fetes però les ganes de passar-ho be, es mantenen fermes!. Si les cames (i la panxa) posen limitacions, tenim el motoret elèctric que ens ajuda a fer la ruta…

Quedi clar que, pedalar s’ha de fer sempre, però a les pujades, pel vent de cara o a la llargada de la ruta, això ho podem superar amb suport elèctric. Dit d’una altre forma: pedales fins on convé i l’ajuda la dosifiques al teu aire!. De pla o de baixada, es tanca la bateria, fem reserva d’energia i pedalem com una bicicleta normal, si be, un pel mes pesada.

Es cert que els preus de les elèctriques son mes elevats que una de convencional. Però també en trobarem de lloguer que ens poden permetre fer excursions (per exemple al Centre Logistic de Bicicletes a Olot). Precisament al nostre territori hi ha una magnifica xarxa de carreteres i pistes que ens permeten fer rutes amb seguretat, amb paisatges d’encant i un reguitzell d’equipaments ( informatius, de suport, bars, restaurants, etc.) que ens facilitaran l’excursió.

fitxa pedalada SENIOR

Descarregar arxiu KMZ

Proveu un dia de fer la Via Verda des d’Olot per l’antiga via del tren: suaument pujareu per territori volcànic per entrar al Pla de Les Preses, seguint cap a Sant Esteve d’en Bas per arribar a Coll de Bas. A no ser que hàgiu abusat de la bateria, encara portareu mitja carga. Per tant, podem iniciar el retorn, que ara serà de baixada i desprès de pla, fent un tomb per la vall, voltant per la Parcel•laria, el veïnat Cirera i a Codella, fer l’últim tram per la mateixa Ruta del Carrilet: haureu fet la Vall d’en Bas, pedalats uns 25 km amb una ascensió acumulada de 140 metres: perfecte per assequible, a no ser que abuséssim de bateria per mandrosos.

En qualsevol recorregut de la nostra comarca, segur que hi trobarem ciclistes, caminants, jovent, colles, famílies i també, avis com nosaltres, als que ens agrada gaudir del territori anant amb bicicleta, però ara, amb l’ajut de la tecnologia elèctrica. Hi tenim dret!
danielt