PEDALADES DE PRIMAVERA

Ara esclaten tots els colors, olors i la vitalitat de la primavera a les nostres comarques. Fer una passejada en bicicleta convida a fer parades tot sovint per contemplar les meravelles que ens ofereix el paisatge en conjunt i mil racons per descobrir.

PRIMAVERA CLB 6

Els camps es converteixen amb mosaics de colors, com si el pagès volgués lluir la seva dèria artística, amb sembrats que esdevenen conreus, que donaran fruit  al seu dia, però que ara, ja ens permeten gaudir  de un territori cromàtic.

primavera CLB 1

La primavera evoca vida: les plantes i el bestiar que han nascut amb les primeres ullades de sol càlid i amb la conxorxa de les pluges, tots creixen ufanosos. El cicle vital es desperta!. I uns seran aliments dels altres: aquest any, sembla que hi haurà abundor!

PRIMAVERA CLB 7

Pedalant per la Via Verda, prop del Mas de Codella, es habitual de veure-hi pasturar les vaques, amb el vedell ben a prop, rossegant tot el dia pels prats (excepte durant la rigorosa migdiada…). Ni s`us acudeixi d’entrar a la tanca!: les mares son geloses i a més, el toro, que te una planta majestuosa, vetlla aferrissadament el seu territori.

PRIMAVERA CLB 2

Un altre indret per visitar son la vall del Corb i la Vall d`en Bas: els verds canviants dels boscos evidencien que hi ha fagedes, rouredes, alzinats, pinedes,… cadascú amb la seva tonalitat. Els conreus també es diversifiquen:  alguns camps son cultivats pel menjar del bestiar per a l`hivern o per comercialitzar. Altres, ja son directament pastures de remats de xais, vaques i cavalls.

PRIMAVERA CLB 3

 

 

danielt