R 5b LA VALL D’EN BAS-RETORN PER VIA VERDA

La ruta en bicicleta per la Vall d’en Bas és una de les més apreciades de fer a la Garrotxa. Amb una pedalada tranquil·la i fàcil, es pot fer amb mitja jornada o dedicar-hi tot el dia, si es vol copsar els encants dels diversos paisatges que ens ofereix.
És una pedalada per a tota la família, que permet escapçar recorreguts, estalviar minses pujades o fer dreceres per tornar abans. Hi ha múltiples combinacions i totes tenen el seu encant.

En síntesi, la pedalada és una ruta circular que neix al Centre Logístic de Bicicletes, al peu de l’antiga estació del carrilet a Olot on iniciem el tram de via Verda per paratges de pedra tosca, ja que estem dintre el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Seguim la Via Verda deixant a la dreta el riu Fluvià que parteix la vall de Sud a Nord pel mig de la plana. a l’esquerra (Llevant-Est) ens acull el volcà RacóXenacsMurrià. Abrigat entre muntanyes i la plana, el poble de Les Preses, on estem arribant.


A la dreta, per la Via Verda, ara paral·lela a la carretera, s’imposa el massís de Santa Magdalena, presidit pel Puigsacalm. Davant, els Llancers i Falgars. Si mirem enrrera, veurem les muntanyes de La Pinya que tanquen el cercle muntanyós que emmarca la vall. El fons, ben al Nord: els Pirineus!.


A Sant Esteve d’en Bas, deixem la via verda per arribar a Els Hostalets, entranyable poble situat al sud de la vall, on neix el riu Fluvià. Ara tornarem cap a Olot per la banda de ponent (Oest), seguint la carretera Parcel·lària pel mig de conreus, pastures, ermites i masies, que ressalten l’encant rural d’aquest territori.

 

Amb un petit esforç podem pujar a Joanetes i quedar bocabadats davant el Pic dels Llops i el Puigsacalm. Baixarem per carretera per passar sota el viaducte, i seguirem la carretera Parcel·lària fins davant El Mallol, nucli enfilat al cim d’una petita muntanya que sobresurt al mig de la vall.Donarem la volta per la banda de ponent, cap a Puigpardines i Sant Privat per voltar el Mallol, seguir carretera fins a La Pinya. Estem al nucli mes septentrional de la vall.

 

 

La R5b-RETORN PER LA VIA VERDA, ens permet resseguir la muntanya que tanca la vall, culminant la pedalada circular dirigint-nos a la Via Verda a Codella, després de travessar el riu Fluvià. Quatre cops de pedal i ja tornem al Centre Logístic de Bicicletes a Olot.

 

veure la ruta a:    https://bicicletes.atma.cat/rutes-bicicleta/rutes-btt/

danielt