TEMPS DE COLZA

Al despuntar la primavera, la Garrotxa esclata de colors brillants i contrastats. Una pedalada per la comarca ofereix infinites imatges per captar i gaudir-ne. Si  us cal, al Centre Logistic de Bicicletes ATMA d’Olot en podreu llogar de tota mena.

Des de la Via Verda d’Olot a Girona, fent un fàcil recorregut amb bicicleta, podrem gaudir del paisatge volcànic del Parc de Pedra Tosca i del riu Fluvià.

Fàcilment observarem les vaques amb els seus vedells, els cavalls i les ovelles pasturant plàcidament a la excel·lent finca de Codella. El seu bestiar s’aprofita de una gestió de les pastures ben planificada per camps: mentre un son el menjar d’avui, els altres van creixent per ser-ho mes endavant.

Davant, observarem les  magnifiques panoràmiques que se’ns obren al Pla de Les Preses i la Vall d’en Bas: a l’esquerra,  Xenacs amb el volcà Racó a l’inici de la serralada. Als seus peus el zona industrial i comercial ordenada fins a la carretera.

Camps de conreus a un costat i l’altre de la Via Verda fins a Les Preses. Tot just s’han llaurat i la terra aflora fèrtil i a punt de rebre el planter.

La colza te la virtut de fer una flor groga molt atractiva que contrasta amb els verds de les pastures i el s marrons de la terra llaurada. Tot plegat: un mosaic emmarcat de muntanyes que cerclen la vall.

Ha fet una bona ruixada i els camps, els boscos, les pastures,els regs i rius, se’n alegren. Aviat els verds dels arbres, les roselles dels vorals i dotzenes de plantes floriran al territori i també als jardins i balcons de les cases de pagès o dels pobles.

Venen setmanes de primavera pels ulls, pels olors i pels sons dels ocells. Al Càmping Les Preses Natura, tot i les restriccions sanitàries, l’atenció als marges, a la gespa, o als arbres es  exquisida. L’entorn hi posa la resta per lluir en tots sentits. Només manca que hi pugueu venir a gaudir-ne. Per posar-hi el nostra gra de sorra:  fem salut!

danielt Abril del 2021